P6060606.JPG

Moederdag. De 2e zondag van mei. Voor veel mensen een gezellig dag, met hier en daar een kado’tje en natuurlijk een extra kus of knuffel voor de moeder. En ook al doe je er misschien niets aan je kunt er niet aan ontkomen. Weken van tevoren zijn  de parfums in de aanbieding en staan de folders vol met moederdagpresentjes. Ook op de tv-commercials ontkom je er niet aan en tijdens de radioreclame worden de juweliers, drogisterijen en bloemenzaken je om je oren geslingerd.

Mijn gezonde verstand zegt logisch en mooi dat er zo’n dag is maar mijn hart huilt. Want juist deze commerciele dag doet zeer. Ik, en met mij vele anderen worden deze dag er aan herinnerd dat ik niets kan geven aan mijn moeder, zelfs geen knuffel..zelfs niet kan zeggen dat ik van haar hou. Simpelweg omdat ze er niet meer is.Vorig jaar was ik ruim 21 weken zwanger. Ik voelde me die dag een beetje verloren en typte het volgende bericht op mijn FBaccount:

Voor de 7e keer zonder m’n lieve moeder, voor de 1e keer als aanstaande moeder. Dubbele dag vandaag..niet alleen voor mij maar voor alle moeders die een kind missen, alle mensen die hun moeder moeten missen en alle vrouwen die graag moeder hadden willen worden.. ‪#‎countyourblessings‬ 

Ik probeerde me voor te stellen hoe het in 2016 zou zijn. Als ik een klein babytje had.. zou dat het gemis wellicht wat minder zwaar maken en zou ik daardoor moederdag ook van een andere kant kunnen bekijken?Vast wel, maar het neemt het grote verdriet niet weg. Dat zal niet weggaan, nooit.

Dit jaar is het mijn 8e moederdag zonder moeder en mijn 1e als moeder. Ik wil Nore in haar leven mee gaan geven dat ouders belangrijk zijn. Respect tonen en liefde geven moet normaal zijn  en geen uitzondering. Ik wil Nore laten zien dat een moeder een van de belangrijkste personen zal zijn in haar leven en niet omdat ìk nu zo bijzonder ben, maar wel omdat een moeder niet gemist kan worden.

Zeg een keer extra ‘ik hou van je’.

Ik ga vandaag extra kroelen met mijn meisje, genieten van mijn gezinnetje. Ik zit heerlijk op Ouddorp dus uitwaaien op het strand en lekker mijn hoofd leeDSC_0385.JPGglopen. Ik wens jullie een fijne en gezellige dag. Zeg een keer extra ‘ik hou van je ‘  tegen je
moeder en geef haar een extra knuffel. Niet alleen vanaag, dat zou te makkelijk zijn, nee juist een random dag! En voor iedereen die deze dag zonder moeder door moet brengen, hopelijk kun je vandaag glimlachen om een leuke herinnering en haar liefde voelen om wie ze was.

Liefs, Anne

 

Advertenties